Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 72g519kcal0.9g0.3g58.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen858g283kcal28.3g42g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1301g4553kcal156.1g923.6g27.3g39g
Hiiva, 50g143g87kcal18.7g1.6g0.6g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g286g166kcal25.7g14.3g0.6g0g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]286g400kcal40g40g9.7g137.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5904g12016kcal539.4g2043.6g192.6g352.4g
Valittu annoskoko2952g6008kcal269.7g1021.8g96.3g176.2g
Annoskoko puolitettuna1476g3004kcal134.9g510.9g48.2g88.1g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427