Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi50g225kcal3.3g30g10.5g1.6g
Voi 25g182kcal0.3g0.1g20.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl67g227kcal1.3g2g23.4g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g134g227kcal9.6g21.4g11.3g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Liivate 2.7g9kcal2.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana592g1805kcal33.6g123g131g3.2g
Valittu annoskoko296g903kcal16.8g61.5g65.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna148g451kcal8.4g30.8g32.8g0.8g
Arvot/100g100g305kcal5.7g20.8g22.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626