Lihakaalijuureskeitto

Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g15g9kcal0.2g2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Kaali, valkokaali60g13kcal0.7g2g0.1g1.3g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g30g37kcal6.3g0g1.2g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.8g5.5kcal0g0g0.6g0g
Soijakastike7.5g4.5kcal0.4g0.7g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana593g196kcal15.8g12.8g8.4g4.4g
Valittu annoskoko296g98kcal7.9g6.4g4.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna148g49kcal4g3.2g2.1g1.1g
Arvot/100g100g33kcal2.7g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103251