Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g105g420kcal0g105g0g0g
Liivatelehti, gelatiini5.3g18kcal4.5g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g350g88kcal4.9g16.1g1.1g13g
Vaahtoutuva vaniljakastike438g700kcal21g70g39.4g0.9g
Vispikerma, Pirkka 2 dl438g1488kcal8.8g11.8g157.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu476g600kcal52.4g1.4g42.9g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta142g512kcal18.5g99.6g3g5g
Fariinisokeri350g1422kcal0g349.8g0g0g
Voi 219g1588kcal2.6g0.9g177.9g0g
Suklaa tumma 438g2261kcal17.1g233.1g135.7g23.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5922g18193kcal259.6g1775.4g1115.2g84.2g
Valittu annoskoko2961g9097kcal129.8g887.7g557.6g42.1g
Annoskoko puolitettuna1481g4548kcal64.9g443.9g278.8g21.1g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100551