Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 224g170kcal4.2g34.5g0.4g2.2g
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Korppujauho 13g49kcal1.4g10.1g0.1g0.7g
Rypsiöljy 9g79kcal0g0g9g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 18g121kcal4.8g1.2g10.4g2.2g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g6.7g4kcal0.7g1.2g0.3g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana594g916kcal28.4g94.2g45.4g20g
Valittu annoskoko297g458kcal14.2g47.1g22.7g10g
Annoskoko puolitettuna149g229kcal7.1g23.6g11.4g5g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417