Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali176g37kcal2.1g6g0.4g3.7g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 59g134kcal11.2g0g10g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g7.3g25kcal0.5g5.7g0.1g0g
Sipuli 8.1g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Kananmuna, keitetty 8.1g12kcal1g0g0.8g0g
Kuohukerma15g50kcal0.3g0.4g5.1g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 21g62kcal0g15.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana595g665kcal30.4g55.4g35.2g7.6g
Valittu annoskoko298g332kcal15.2g27.7g17.6g3.8g
Annoskoko puolitettuna149g166kcal7.6g13.9g8.8g1.9g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326