Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g90g291kcal9g67.5g2g9.9g
Linssi-punainen (raaka)128g389kcal31.9g63.9g1.3g11.5g
Juuriselleri 182g57kcal2.3g8.4g0.4g5.6g
Palsternakka 203g129kcal1g24g0.8g9.2g
Oliiviöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g270g76kcal1.6g16.1g0.5g6.8g
Valkokaali keräkaali 675g187kcal8g27.4g1.3g14.2g
Lihaliemi laimennettu 180g34kcal0g5.4g1.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 18g53kcal2g2.7g3.8g0.1g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5940g3113kcal122.8g465.6g77.8g125g
Valittu annoskoko2970g1556kcal61.4g232.8g38.9g62.5g
Annoskoko puolitettuna1485g778kcal30.7g116.4g19.5g31.3g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251