Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 56g179kcal13.7g25.7g1.1g5g
Vesi, vesijohtovesi 211g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Sipuli 8.4g2.6kcal0.1g0.4g0g0.1g
Pinaatti 21g2.8kcal0.3g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana596g394kcal28.2g52.4g5.2g10.8g
Valittu annoskoko298g197kcal14.1g26.2g2.6g5.4g
Annoskoko puolitettuna149g99kcal7.1g13.1g1.3g2.7g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385