Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali120g25kcal1.4g4.1g0.2g2.5g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g30g38kcal4.5g0g2.7g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Siirappi 11g32kcal0g7.8g0g0g
Soijakastike 4.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0g
Korppujauho 1.9g6.9kcal0.2g1.4g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g25g14kcal0.8g1.6g0.5g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g45g55kcal1.1g11.1g0.7g0.9g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g30g42kcal5.7g0g2.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.8g2.3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana597g473kcal28.8g55.8g15.4g8g
Valittu annoskoko299g236kcal14.4g27.9g7.7g4g
Annoskoko puolitettuna149g118kcal7.2g14g3.9g2g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364