Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 35g310kcal0g0g35.1g0g
Täysjyväriisi 526g1762kcal31.9g375.5g3.7g38.9g
Valkoviini kuiva 175g120kcal0.5g1.1g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 1754g163kcal5.1g7.2g12.6g0.9g
Katkarapu 263g180kcal38g0g2.9g0g
Herne 105g73kcal5.3g9.9g0.4g3.3g
Parmesaani raaste, Somerfield53g204kcal17.4g0.1g14.9g0.1g
Oivariini, 60 (100g)18g97kcal0.2g0.2g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5964g5846kcal198.2g793g160.4g88.2g
Valittu annoskoko2982g2923kcal99.1g396.5g80.2g44.1g
Annoskoko puolitettuna1491g1461kcal49.6g198.3g40.1g22.1g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354