Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g562g1743kcal95.6g303.6g16.3g73.1g
Emmental, punaleima 17%394g1141kcal133.8g0g66.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha787g1307kcal149.6g0g78.7g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g101g911kcal0g0g101.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g675g137kcal4g25.6g2g9.4g
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka135g144kcal1.3g33.7g0g1.6g
Oregano, kuivattu 2.2g6.9kcal0.2g0.5g0.2g1g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5967g10853kcal773.4g738.6g531g173.2g
Valittu annoskoko2983g5427kcal386.7g369.3g265.5g86.6g
Annoskoko puolitettuna1492g2713kcal193.4g184.7g132.8g43.3g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157