Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1399g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g280g420kcal50.4g0g25.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr31g86kcal2.5g2.9g7.4g0.5g
Parsakaali brokkoli 210g74kcal9.7g4.1g0.6g5.2g
Purjosipuli 84g19kcal1.5g2g0.2g1.8g
Juuriselleri 14g4.4kcal0.2g0.6g0g0.4g
Palsternakka 70g45kcal0.3g8.3g0.3g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g909g255kcal5.5g54.1g1.8g22.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5992g1804kcal140.2g144g71g67.4g
Valittu annoskoko2996g902kcal70.1g72g35.5g33.7g
Annoskoko puolitettuna1498g451kcal35.1g36g17.8g16.9g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551