Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 420g527kcal46.2g1.1g37.9g0g
Sokeri 595g2415kcal0g594.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 410g1405kcal41.7g286.6g4.9g14.3g
Voi 140g1016kcal1.7g0.6g113.8g0g
Maito,kevyt (valio) 100g210g97kcal6.7g10.1g3.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 280g370kcal7.4g9g33.6g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g280g162kcal25.2g14g0.6g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 630g224kcal1g44.8g0.6g12.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g14g51kcal0.5g11.1g0.5g0g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5992g12597kcal262.6g1956.6g390.2g54g
Valittu annoskoko2996g6298kcal131.3g978.3g195.1g27g
Annoskoko puolitettuna1498g3149kcal65.7g489.2g97.6g13.5g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748