Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)201g246kcal4.4g54.7g0.6g1.6g
Maito, Kevyt838g386kcal26.8g40.2g12.6g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 559g577kcal19.3g100.6g5.9g16.2g
Broileri, rintafilee, nahaton 978g1048kcal226g0g14.7g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g419g1509kcal117.4g8.4g113.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5992g7530kcal787.8g407.8g294g35.6g
Valittu annoskoko2996g3765kcal393.9g203.9g147g17.8g
Annoskoko puolitettuna1498g1883kcal197g102g73.5g8.9g
Arvot/100g100g126kcal13.1g6.8g4.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185