Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva0.4g0.3kcal0.1g0g0g0.1g
Koff, kolmonen6.2g2.5kcal0g0.1g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g6.2g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g6.2g22kcal0.4g4.7g0.1g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g6.2g22kcal0.7g4.4g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 4.6g6.5kcal0.6g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g107kcal3.6g18.4g1.4g0.6g
Valittu annoskoko30g53kcal1.8g9.2g0.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna15g27kcal0.9g4.6g0.4g0.2g
Arvot/100g100g179kcal6g30.9g2.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316441