Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g7g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3.1g1.9kcal0g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g1.6g4.1kcal0.2g0g0.3g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g26kcal0.6g2g1.4g0g
Valittu annoskoko30g13kcal0.3g1g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna15g7kcal0.2g0.5g0.4g0g
Arvot/100g100g43kcal1g3.3g2.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850