Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)13g21kcal1.8g0.1g1.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g10g5.9kcal0.1g1.3g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, 50g5.9g1.2kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 0.9g1.9kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g72kcal3.8g3.2g4.8g0.2g
Valittu annoskoko30g36kcal1.9g1.6g2.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna15g18kcal1g0.8g1.2g0.1g
Arvot/100g100g119kcal6.3g5.3g7.9g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240