Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 4.4g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Kesäkurpitsa, tuore4.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha7g12kcal1.3g0g0.7g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)3.5g1.2kcal0g0.2g0g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)1.1g3kcal0.3g0g0.2g0g
Sipuli 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste1.1g8.1kcal0g0g0.9g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 7g2.7kcal0.2g0.2g0.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g67kcal3.8g3.2g4g0g
Valittu annoskoko30g34kcal1.9g1.6g2g0g
Annoskoko puolitettuna15g17kcal1g0.8g1g0g
Arvot/100g100g111kcal6.3g5.3g6.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467