Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti, tuore2.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 3.9g12kcal1g1.8g0.1g0.3g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g0.3g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Korianteri, tuore, annos 20g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana61g44kcal2g4.4g2g0.6g
Valittu annoskoko30g22kcal1g2.2g1g0.3g
Annoskoko puolitettuna15g11kcal0.5g1.1g0.5g0.2g
Arvot/100g100g73kcal3.3g7.2g3.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962