Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)13g4kcal0.4g0.6g0g0g
Hiiva 0.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Siirappi 5.3g16kcal0g3.9g0g0g
Vehnälese 0.8g1.7kcal0.1g0.1g0g0.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)3g11kcal0.4g2.3g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.2g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana61g123kcal3.6g25.2g0.4g2g
Valittu annoskoko31g62kcal1.8g12.6g0.2g1g
Annoskoko puolitettuna15g31kcal0.9g6.3g0.1g0.5g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41g0.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881