Tattari peruspuuro, tuore

Liota kokonaiset tattarinjyvät (1 dl) yön yli väljässä vedessä ja huuhtele aamulla huolellisesti.

Lisää joukkoon keskikokoinen banaani ja 1 dl siemen- tai pähkinämaitoa.

Maidon voit tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiin, kunhan katsot ettei siinä ole lisättyä sokeria, mutta sen sijaan lisättyä D- ja B- vitamiinia on ihan hyvä olla.

Maidon voi myös korvata vedellä.

Sekoita tehosekoittimessa.

Liottaessa tattari turpoaa kaksinkertaiseksi, joten annoksesta tulee itse asiassa 3 dl, eli täysi lautanen, lähemmäs 400gr.

Kaloreita nestevalinnasta riippuen
350- 40
0.
Vaikka tattarista tulee paljon kaloreita ja hiilihydraatteja, tulee siitä samalla paljon proteiinia, ja samalla se vähentää kolesterolin imeytymistä.

Tattarissa on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria.

Tattari on helposti sulavaa, mutta antaa pitkän kylläisyyden tunteen.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Naponen2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Banaani, keskikokoinen painaa 120g11g9kcal0.1g2g0g0.2g
Soijamaito light+ca+vit (Alpro), annos 100g11g3.2kcal0.2g0.2g0.1g0.1g
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g8.8g29kcal1g5.7g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana61g82kcal2.6g15.8g0.6g1.6g
Valittu annoskoko31g41kcal1.3g7.9g0.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna15g21kcal0.7g4g0.2g0.4g
Arvot/100g100g134kcal4.2g25.8g1g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437039