Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g12g39kcal1.9g8.1g0.4g1.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g6g22kcal0.9g3.5g0.4g0.6g
Ohrasuurimo 6g19kcal0.5g3.8g0.1g0.5g
Oivariini, 60 (100g)0.7g4.1kcal0g0g0.4g0g
Tattarisuurimo / -jauho 6g19kcal0.7g3.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana61g207kcal8g38g2.8g5.2g
Valittu annoskoko31g103kcal4g19g1.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna15g52kcal2g9.5g0.7g1.3g
Arvot/100g100g337kcal13g61.9g4.6g8.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810