Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g0.9g3kcal0.1g0.7g0g0.1g
Linssi-punainen (raaka)1.3g4kcal0.3g0.7g0g0.1g
Juuriselleri 1.9g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 2.1g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.8g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Valkokaali keräkaali 7g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lihaliemi laimennettu 1.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g32kcal1g5g0.6g1.2g
Valittu annoskoko31g16kcal0.5g2.5g0.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna16g8kcal0.3g1.3g0.2g0.3g
Arvot/100g100g52kcal1.6g8.1g1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251