Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis108g454kcal7.8g68g17.3g4.3g
Margariini 40%, keskiarvo 10g37kcal0g0.1g3.9g0g
Sitruuna kuorittu 32g13kcal0.2g0.7g0.4g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 80g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 34g138kcal0g34g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 8g27kcal0g6.5g0g0.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g28g10kcal2.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana600g1358kcal21g218.6g43.2g10.6g
Valittu annoskoko300g679kcal10.5g109.3g21.6g5.3g
Annoskoko puolitettuna150g339kcal5.3g54.7g10.8g2.7g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.4g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100240