Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g31g8.4kcal0.4g1.5g0g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.1g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Naudanpaisti 78g87kcal16.9g0g2g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 78g127kcal21.9g0g4.3g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)31g38kcal0.7g8.5g0.1g0.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)12g3.5kcal0.1g0.5g0g0g
Tilli, tuore 22g6.5kcal0.8g0.2g0.2g0.5g
Sitruuna kuorittu 3.1g1.3kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g38g41kcal6.7g0.7g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana600g688kcal95.4g24g21.6g2.8g
Valittu annoskoko300g344kcal47.7g12g10.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna150g172kcal23.9g6g5.4g0.7g
Arvot/100g100g115kcal15.9g4g3.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255094