Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.9g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Basilika, tuore 4.2g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta14g64kcal5.6g0g4.6g0g
Auringonkukansiemen 14g83kcal3.2g1.8g7g0.8g
Oliiviöljy 25g224kcal0g0g25.3g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty126g177kcal6.5g35.3g0.9g4.3g
Broileri, rintafilee, nahaton 112g120kcal26g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana600g1347kcal83.2g75.4g79g10.8g
Valittu annoskoko300g673kcal41.6g37.7g39.5g5.4g
Annoskoko puolitettuna150g337kcal20.8g18.9g19.8g2.7g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217