Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 8.8g29kcal0g7.1g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g108g357kcal11.9g71.5g2.2g11.9g
Vehnäjauho puolikarkea 43g146kcal4.3g29.9g0.5g1.5g
Rypsiöljy 7.2g64kcal0g0g7.2g0g
Auringonkukansiemen 22g130kcal5g2.8g10.8g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana601g1453kcal42.4g222.6g41.4g29.4g
Valittu annoskoko301g726kcal21.2g111.3g20.7g14.7g
Annoskoko puolitettuna150g363kcal10.6g55.7g10.4g7.4g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162