Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 293g955kcal35.5g174.1g8.2g16.1g
Kauralese 128g460kcal23g58.3g9.8g22.4g
Ruokasuola jodioitu 6.9g0.2kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g12g42kcal5.3g4.7g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 320g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 64g80kcal7g0.2g5.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 53g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2131g6426kcal2.1g1579.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6016g15928kcal145.8g3633.4g49g77g
Valittu annoskoko3008g7964kcal72.9g1816.7g24.5g38.5g
Annoskoko puolitettuna1504g3982kcal36.5g908.4g12.3g19.3g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140230