Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow25g90kcal1.8g20.2g0.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g211g97kcal6.7g10.1g3.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 8.4g11kcal0.9g0g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.7g0.1kcal0g0g0g0.6g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g28g81kcal1.9g17g0.5g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana602g556kcal22.6g94.6g9.4g4.4g
Valittu annoskoko301g278kcal11.3g47.3g4.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna151g139kcal5.7g23.7g2.4g1.1g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157