Auringonkukansiemenleipä

Lämmitä piimä käden lämpöiseksi ja murenna siihen hiiva.

Lisää sokeri, vehnäjauhot, pellavansiemenrouhe ja siirappi ja sekoita ja anna kohota 15min jotta taikina kuplii.

Lisää taikinaan auringonkukansiemenet, suola ja alusta taikina kädellä auttaen sämpyläjauhoilla.

Lisää viimeiseksi öljy ja leivo taikinasta pehmeä kiinteä pallo, jaa kahtia ja leivo leiviksi, anna kohota 15 min ja paista uunissa 225 asteessa 10-12min kunnes leipä on päältä kypsän näköinen.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 689 grammaa

Nannikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ingman 1% Rela, piimä 100ml109g44kcal3.5g4.8g1.1g0g
Hiiva 11g8.1kcal1.4g0.1g0g0.8g
Sokeri 2.2g8.9kcal0g2.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti7.7g38kcal1.9g2.5g2.2g2.2g
Siirappi 22g66kcal0g16.2g0g0g
Auringonkukansiemen 14g84kcal3.3g1.8g7g0.9g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 72g227kcal7.6g42.9g1.6g4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.1g55kcal0g0g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana603g1453kcal47g220.6g37.4g19.8g
Valittu annoskoko302g726kcal23.5g110.3g18.7g9.9g
Annoskoko puolitettuna151g363kcal11.8g55.2g9.4g5g
Arvot/100g100g241kcal7.8g36.6g6.2g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126825