Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu70g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa38g113kcal8.7g0g8.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g38g226kcal9g2.5g20.3g0g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g75g44kcal6.8g3.8g0.2g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)15g86kcal3.4g2.9g7.5g0g
Seesaminsiemen23g127kcal6.1g2.5g10.9g1.9g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 11g37kcal3.3g0.8g2.3g3.5g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti11g64kcal2.8g1.6g5.2g0g
Psylliumkuitu, annos 6g2.3g1.1kcal0g0g0g1.9g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana603g1650kcal96g31.4g130.4g14.6g
Valittu annoskoko302g825kcal48g15.7g65.2g7.3g
Annoskoko puolitettuna151g413kcal24g7.9g32.6g3.7g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202