Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g500g140kcal3g29.8g1g12.5g
Kesäkurpitsa zucchini 542g98kcal3g13.5g2.2g3.8g
Sipuli 334g101kcal4.2g16g0.7g5.7g
Valkosipuli 8.3g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.3g75kcal0g0g8.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 125g347kcal2.5g3.8g35g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 242g322kcal20.4g42.6g4.8g12.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6020g2183kcal67.6g214.2g104.2g68.6g
Valittu annoskoko3010g1091kcal33.8g107.1g52.1g34.3g
Annoskoko puolitettuna1505g546kcal16.9g53.6g26.1g17.2g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906