Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 438g331kcal8.2g67.5g0.9g4.4g
Kesäkurpitsa, tuore438g74kcal2.6g10.9g1.7g3.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700g1162kcal133g0g70g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)350g123kcal3.5g24.2g1.8g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)109g295kcal32.8g0g18.6g0g
Sipuli 88g27kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste109g809kcal0g0g89.7g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 53g181kcal2.9g40g0.6g0.7g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 700g271kcal23.1g19.6g10.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 26g75kcal4.1g0.1g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6020g6696kcal422.6g333g401.2g19.4g
Valittu annoskoko3010g3348kcal211.3g166.5g200.6g9.7g
Annoskoko puolitettuna1505g1674kcal105.7g83.3g100.3g4.9g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467