Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1051g190kcal5.9g26.3g4.2g7.4g
Purjosipuli 350g80kcal6.3g8.4g0.7g7.4g
Voi 25g178kcal0.3g0.1g19.9g0g
Vesi1401g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow4.4g11kcal0.4g0.4g0.9g0.1g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour88g263kcal3g3.8g26.3g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)88g140kcal2.4g2.4g13.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6020g1731kcal37.2g84g130.2g31.8g
Valittu annoskoko3010g866kcal18.6g42g65.1g15.9g
Annoskoko puolitettuna1505g433kcal9.3g21g32.6g8g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485