Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)750g143kcal10.5g14.2g3.7g18.7g
Kukkakaali 300g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Jauheliha, sika-nauta 1000g2214kcal175g0g170g0g
Pekoni rasvainen 213g799kcal25.5g0g78.6g0g
Sinappi 80g105kcal3.5g11.3g4.8g1.4g
Oliiviöljy 68g597kcal0g0g67.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 250g825kcal5g7.5g87.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g125g188kcal20g1.2g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6020g10007kcal495.6g103.2g849.2g61.6g
Valittu annoskoko3010g5004kcal247.8g51.6g424.6g30.8g
Annoskoko puolitettuna1505g2502kcal123.9g25.8g212.3g15.4g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178