Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2003g1525kcal37.6g310.4g4g20g
Sipuli 334g101kcal4.2g16g0.7g5.7g
Janssonfileet (rainbow)334g484kcal33.4g43.4g19g0g
Kuohukerma,valio,2dl267g908kcal5.3g8g93.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g33g244kcal0.3g0.3g26.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g8g25kcal1.4g3.3g0.6g1.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 33g15kcal1g1.6g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6024g6602kcal166.4g766g290g54.2g
Valittu annoskoko3012g3301kcal83.2g383g145g27.1g
Annoskoko puolitettuna1506g1651kcal41.6g191.5g72.5g13.6g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083