Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 50g54kcal4.2g7g0.2g3.5g
Herne 40g28kcal2g3.7g0.2g1.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Omena, keskikokoinen 200g75g26kcal0.2g5.3g0.2g1.4g
Oliiviöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Viinietikka 7.5g1.6kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g13g72kcal2.2g2.9g6.2g1.5g
Peruna, keskikokoinen 60g75g45kcal1.1g9.8g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana604g648kcal20.6g60.8g34g17.6g
Valittu annoskoko302g324kcal10.3g30.4g17g8.8g
Annoskoko puolitettuna151g162kcal5.2g15.2g8.5g4.4g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204