Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g125g388kcal3.1g93.7g0.6g9.4g
Maito, Kevyt75g35kcal2.4g3.6g1.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g6.3g30kcal1.5g2.1g1.8g1.8g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g38g28kcal1.9g4.5g0.2g26.2g
Voi 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana605g1090kcal18.6g213.8g19g77.4g
Valittu annoskoko303g545kcal9.3g106.9g9.5g38.7g
Annoskoko puolitettuna151g273kcal4.7g53.5g4.8g19.4g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.3g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340488