Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%44g70kcal1.2g1.2g6.6g0g
Poronkäristys (Kylmänen)49g66kcal9.8g0g2.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.4g32kcal0g0g3.5g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g25g6.1kcal0.2g1.2g0g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g70g42kcal1.1g9.1g0.1g0.6g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto22g61kcal4.2g0g4.8g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g1.7g4.5kcal0.2g0g0.4g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana606g564kcal33.4g23g36.6g2.4g
Valittu annoskoko303g282kcal16.7g11.5g18.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna151g141kcal8.4g5.8g9.2g0.6g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763