Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)958g1207kcal105.3g2.9g86.2g0g
Sokeri 407g1652kcal0g406.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 467g1602kcal47.6g326.8g5.6g16.3g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9.1g0g0.1g
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl319g1085kcal6.4g9.6g111.7g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 639g513kcal2.7g109.6g1.1g10.3g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g77kcal0g19g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g12649kcal326.8g1833.6g409.2g53.6g
Valittu annoskoko3024g6325kcal163.4g916.8g204.6g26.8g
Annoskoko puolitettuna1512g3162kcal81.7g458.4g102.3g13.4g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148