Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Sokeri 840g3410kcal0g839.2g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 600g3196kcal2g2.1g360g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka40g160kcal0g39.6g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen600g198kcal19.8g29.4g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 24g89kcal4.4g2.6g5.2g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g16754kcal276.6g1861.2g910.8g15g
Valittu annoskoko3024g8377kcal138.3g930.6g455.4g7.5g
Annoskoko puolitettuna1512g4189kcal69.2g465.3g227.7g3.8g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472