Rahkajuusto-Oopsit

Valmistetaan samaan tapaan kuin normaalitkin Oopsit.

Tuorejuuston tilalla käytetty maitorahkaa ja "mausteena" juustoraastetta.

Erottele valkuaiset & keltuaiset.

Vispaa valkuaiset napaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi asti).

Sekoita keltuaiset rahkan, leivinjauheen (hyppysellinen?) ja juustoraasteen kanssa sekaisin.

(halutessa suolaa hitunen tai maun mukaan.)

Yhdistä keltuaissekoitus valkuaisiin kevyesti nostellen/sekoitellen, siten ettei rakenne hajoa, mutta taikina on kuitenkin tasaista (valkuaisvaahto ei "pistä silmään" ;) .

Nostele taikinasta varovasti esim.

lusikalla pellille halutun kokoisia "palleroita" ja paista noin 30 min 150°C:ssa.

8 isohkoa oopsia.

Kannattaa testata mausteissa myös (ilman juustoa) kaardemummaa!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 42 grammaa

Sugarmindy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maustamaton rasvaton rahka (Rainbow), annos 250g911g638kcal109.3g36.4g4.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1640g2058kcal180.3g4.3g147.9g0g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.9g0g0.1g
Sinileima emmental juusto (Valio), annos 20g455g1776kcal132.1g0g136.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g9008kcal845.2g95.2g578.2g0.2g
Valittu annoskoko3024g4504kcal422.6g47.6g289.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna1512g2252kcal211.3g23.8g144.6g0.1g
Arvot/100g100g149kcal14g1.6g9.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198059