Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen563g186kcal18.6g27.6g0g0g
Vesi141g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7g22kcal0.8g4.2g0.5g2g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)77g170kcal10.1g0.4g14.4g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki704g394kcal59.8g35.2g1.4g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g704g2392kcal35.2g527.7g3.5g49.3g
Omena, ulkomainen, kuorittu 802g358kcal1.5g75.6g0.8g14.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g7074kcal257.2g1341.8g41.4g134.2g
Valittu annoskoko3024g3537kcal128.6g670.9g20.7g67.1g
Annoskoko puolitettuna1512g1769kcal64.3g335.5g10.4g33.6g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273