Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 175g398kcal33.3g0g29.8g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)25g93kcal3.5g18.1g0.6g1g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g25g40kcal0.2g1.5g3.8g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Maustepippuri, annos 1g1.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana607g1145kcal75.2g43g75.2g3.2g
Valittu annoskoko304g573kcal37.6g21.5g37.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna152g286kcal18.8g10.8g18.8g0.8g
Arvot/100g100g189kcal12.4g7.1g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313549