Kesäkurpitsalasagne isompi

Paista 750 g raakaa naudanlihaa pannulla, ruskista.

Heitä sekaan koskenlaskijaa 100 g, anna sulaa hetki ja laita 2,5 dl kermaa sekaan, tomaattipyrettä, ripauta suolaa reilusti (sopivasti n. 1 tl), basilikaa, paprikaa, mustaapippuria jauhettuna sekä valkosipulit pieninä paloina (lisätä kannattaa jo ruskistaessa).

Anna täytteen valmistua rauhassa hiljaisella lämmöllä että kuitenkin kiehuu vähäsen.

Lisää täytteeseen vielä 1 dl pizzajuustoa lopuksi ja anna sulaa siihen.

Voit viipaloida kesäkurpitsan ennen tai jauhelihatäytteen valmistuessa.

Voitele uunivuoka voilla.

Lisää täytteet kerroksittain, ensin jauhelihatäytettä ohuehko kerros pohjalle, sitten kesäkurpitsaa viipaleittain ohuena kerroksena ja niin edelleen kuin tavallisessakin lasagnessa.

Lopuksi laita 2 dl juustoraastetta päällimmäiseen täytekerrokseen (liha) päälle ja voit lisätä vajaan desin (68 g noin) kermaa vielä lisukkeeksi ja kostukkeeksi.

Paista 15-20 min kunnes on herkullisen ruskea päältä 200 C:ssa.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 %, paistettu ilman rasvaa 1210g3878kcal323.9g0g289.7g0g
Koskenlaskija levittäytyvä (Valio), annos 10g200g619kcal22g0.2g55.9g0g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g250g275kcal12.5g52.4g1.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 499g1648kcal10g15g174.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g17g18kcal1.3g2.8g0.1g0.3g
Pizzajuusto, valio56g190kcal14g0g14.5g0g
Pizzajuusto, valio156g530kcal38.9g0g40.5g0g
Kesäkurpitsa, paistettu, 100g495g84kcal2g12.4g3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 136g448kcal2.7g4.1g47.5g0g
Rypsiöljy Eldorado20g165kcal0g0g18.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6076g15709kcal854.6g173.8g1291g0.6g
Valittu annoskoko3038g7855kcal427.3g86.9g645.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna1519g3927kcal213.7g43.5g322.8g0.2g
Arvot/100g100g259kcal14.1g2.9g21.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120123