Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Sokeri 44g178kcal0g43.8g0g0g
Maito, Kevyt22g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl22g75kcal0.4g0.7g7.7g0g
Voi 60% rasvaa 21g113kcal0.2g0.1g12.7g0g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.9g0.7g2g
Raparperi 66g22kcal0.5g3.6g0.1g0.9g
Voi 60% rasvaa 11g60kcal0.1g0.1g6.7g0g
Sokeri 22g89kcal0g21.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.5g10g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana609g1658kcal24.6g244.2g61.8g6.8g
Valittu annoskoko305g829kcal12.3g122.1g30.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna152g415kcal6.2g61.1g15.5g1.7g
Arvot/100g100g272kcal4g40.1g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273