Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 583g4229kcal6.9g2.3g474g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)750g4535kcal64.5g142.4g408.5g97.4g
Sokeri 708g2874kcal0g707.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu600g756kcal66g1.8g54g0g
Vehnäjauho puolikarkea 217g743kcal22.1g151.6g2.6g7.6g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön167g1191kcal13.3g15g126.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6080g28713kcal347.4g2053.2g2131.4g210.2g
Valittu annoskoko3040g14357kcal173.7g1026.6g1065.7g105.1g
Annoskoko puolitettuna1520g7178kcal86.9g513.3g532.9g52.6g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571