Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1457g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g186g594kcal21.1g113.3g5.2g22.4g
Siirappi 27g80kcal0g19.6g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 36g100kcal5.4g9.3g1.5g14g
Vehnälese 40g91kcal5.3g6.1g1.8g14.9g
Ruisjauho (Rainbow)133g424kcal13.2g83.5g3g18.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1120g3841kcal114.1g783.7g13.4g39.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g268kcal0g0g29.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6080g10796kcal318.2g2031g109.4g218g
Valittu annoskoko3040g5398kcal159.1g1015.5g54.7g109g
Annoskoko puolitettuna1520g2699kcal79.6g507.8g27.4g54.5g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885