PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 351g149kcal34.4g1.4g0.4g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g549g219kcal24.7g30.2g0.5g5.5g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g669g468kcal80.3g26.8g3.3g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g535g209kcal2.1g36.4g2.7g13.9g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss401g137kcal4g16.5g3.2g14.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen535g177kcal17.7g26.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6080g2718kcal326.4g275g20.2g68.6g
Valittu annoskoko3040g1359kcal163.2g137.5g10.1g34.3g
Annoskoko puolitettuna1520g679kcal81.6g68.8g5.1g17.2g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209