Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1202g1995kcal228.3g0g120.2g0g
Sipuli (kuorittu)601g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Rypsiöljy 41g359kcal0g0g40.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g421g252kcal6.3g54.7g0.4g3.8g
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.7g0.5g16.9g0g
Jauhelihamauste, annos 15g15g0.5kcal0g0.2g0.2g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 300g520kcal22.8g6.9g45.1g0g
Ketsuppi, Heinz90g93kcal0.8g21.7g0.1g1.1g
Sinappi 90g118kcal3.9g12.7g5.4g1.5g
Korppujauho 75g275kcal7.9g56.3g0.8g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6084g8100kcal601.8g375g462.4g45.2g
Valittu annoskoko3042g4050kcal300.9g187.5g231.2g22.6g
Annoskoko puolitettuna1521g2025kcal150.5g93.8g115.6g11.3g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727